Ken je dat. Je hebt een geweldige blog geschreven. Je hebt het bericht geoptimaliseerd voor Google. Volgens goed gebruik heb je een schitterende afbeelding of illustratie gekozen om je blog te complimenteren en je hebt alle social settings correct ingevuld met je ‘Yoast’ of ‘All In One SEO’ WordPress plugin. Je deelt de URL van het artikel op Facebook en … de afbeelding is niet zichtbaar. Arghh!

Dit gebeurde mij onlangs toen ik een artikel van een klant wilde delen op Facebook. En wat ik ook probeerde, het lukte mij niet om het artikel inclusief afbeelding op Facebook te plaatsen. Ik werd er gek van, want normaal lukte het altijd wel.

Als de afbeelding van een gedeelde artikel niet zichtbaar is op Facebook, bestaat er een simpele oplossing om dit probleem te verhelpen

Een uitgelichte afbeelding in WordPress fungeert als een visueel uithangbord voor je pagina of artikel. Het is de coverfoto die bezoekers verwelkomt en een voorproefje geeft van de inhoud achter de link. Als je merkt dat je uitgelichte afbeelding niet goed wordt weergegeven op social media, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om dit te verhelpen.

Hier zijn enkele mogelijke oorzaken en oplossingen:

  1. Controleer de afbeelding: Zorg ervoor dat de uitgelichte afbeelding correct is geüpload naar je WordPress-bericht of -pagina. Controleer ook of de afbeelding niet beschadigd is.
  2. Afbeeldingsgrootte: Social media-platforms hebben specifieke vereisten voor afbeeldingsgrootte. Zorg ervoor dat je uitgelichte afbeelding voldoet aan de aanbevolen afmetingen voor elk platform (bijvoorbeeld Facebook, Twitter, LinkedIn).
  3. Open Graph (OG) Tags: WordPress gebruikt Open Graph-tags om informatie over je pagina te delen met sociale mediaplatforms. Controleer of je WordPress-thema deze tags correct implementeert. Je kunt ook een plugin zoals “Yoast SEO” gebruiken om OG-tags te beheren.
  4. Cache en CDN: Als je een caching-plugin of een Content Delivery Network (CDN) gebruikt, kan het zijn dat de afbeelding niet direct wordt bijgewerkt. Wis de cache en controleer of de afbeelding nu correct wordt weergegeven.
  5. Facebook Debugger: Gebruik de Facebook Debugger om te controleren hoe Facebook je pagina ziet. Voer de URL van je bericht of pagina in en bekijk de weergave van de uitgelichte afbeelding. Als er problemen zijn, kun je de debugger gebruiken om de cache te wissen en de informatie bij te werken.
  6. Dubbele Uitgelichte Afbeelding: Soms kan een thema of plugin een dubbele uitgelichte afbeelding genereren. Controleer of er geen conflicten zijn tussen verschillende afbeeldingen.
  7. 404 Fouten: Als de afbeelding niet wordt weergegeven, controleer dan of er geen 404-fouten zijn voor de afbeelding. Dit kan gebeuren als de afbeelding niet op de server beschikbaar is.
  8. Plugins: Er zijn enkele plugins die specifiek zijn ontworpen om problemen met uitgelichte afbeeldingen op te lossen. Overweeg om een plugin te installeren die dit probleem kan verhelpen.

Kortom, door de bovenstaande stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je uitgelichte afbeeldingen correct worden weergegeven op social media en andere websites.

Verschijnt je blog afbeelding niet op Facebook? Hier is de oplossing

  1. Kopieer de Bloglink: Begin door de link van je blogpost te kopiëren waarvan je de afbeelding wilt delen op Facebook.
  2. Gebruik de Facebook Debugger:
    • Ga naar de Facebook Debugger (ook bekend als de Sharing Debugger).
    • Plak de volledige URL van je blogpost in het veld ‘Enter a URL’ op de pagina.
    • Klik op ‘Debug’.
  3. Controleer de gegenereerde link achter ‘og:url’:
    • Onderaan de pagina zie je een sectie met ‘og:url’. Kopieer de URL die daar wordt weergegeven.
  4. Terug naar je Facebookbericht:
    • Ga terug naar je Facebook-bericht waarin je de blogpost wilt delen.
    • Plak de gekopieerde ‘og:url’-link in je bericht.
  5. Opmerking over ‘Attempted Frozen Title Change’:
    • Als je de melding ‘Attempted Frozen Title Change’ krijgt, betekent dit dat Facebook probeert te voorkomen dat mensen bestaande titels wijzigen om misleidende links te verspreiden.
    • De enige oplossing in dit geval is om een nieuw bericht in WordPress te maken met een andere titel.
    • Zorg ervoor dat je de titel van de afbeelding niet wijzigt en dat je, nadat je het artikel hebt opgeslagen, de URL van de pagina niet wijzigt.
  6. ‘og:image not specified’ melding:
    • Als je de melding ‘og:image not specified’ krijgt, zelfs als je een afbeelding hebt geselecteerd in de SEO-opties, volg dan deze stappen:
      • Voeg de afbeelding via de uploadknop toe aan je blogpost.
      • Sla de wijzigingen op en probeer je bericht opnieuw te delen op Facebook.

Nu zou je uitgelichte afbeelding correct moeten worden weergegeven op Facebook!

Hartelijke groet,
Daniëlle Molenaar

VAtip Danielle Molenaar Virtual Efficiency  , ,