Welcome – Starting as a VA

Voordat we beginnen met de introductie, download de Fabulous Virtual Assistant Opleiding bureaubladachtergrond.

Fabulous_VA_Online_Course-Smaller

Vrolijk èn inspirerend!

Gefeliciteerd! Je wilt een eigen bedrijf als Virtual Assistant opstarten. Online heb je al veel gelezen over het vak. Je bezit de juiste skills en kwaliteiten. Je hebt inmiddels jaren ervaring als management ondersteuner. Je bent de ‘go to’ girl op kantoor. Internet kent geen geheimen voor jou en je spreekt je talen, in ieder geval een uitstekend woordje Engels. Maar is het ondernemerschap echt iets voor jou? Bij het opstarten van een Virtual Assistant bedrijf – en het zelfstandig ondernemerschap in het algemeen – komt veel kijken. Daarom is het belangrijk om, voordat je start, te onderzoeken wat jouw motivatie is om ondernemer te worden. Deze motivatie is namelijk jouw drijfveer om een succesvol VA-bedrijf op te zetten. Vooral tijdens momenten als het even tegenzit.

Snelst groeiende bedrijfstak

‘Virtual Assistance’ is een van de snelst groeiende bedrijfstakken ter wereld. En dat is niet verwonderlijk. Het starten van een Virtual Assistant bedrijf is relatief eenvoudig. En je hebt in principe weinig startup kosten nodig.

Locatie onafhankelijk werken is zeer aantrekkelijk. Bovendien geeft het een enorme kick als je meerdere klanten kunt ondersteunen met hun bedrijfsactiviteiten. Als Virtual Assistant zul je ook deel uitmaken van virtual teams. Dit betekent dat je, ondanks dat je alleen op kantoor werkt, veel zult samenwerken met nationale (en internationale) collega’s. Er gaat dus een wereld voor je open! Welkom!

Een succesvol VA-bedrijf opzetten

De eenvoud waarmee je een Virtual Assistant bedrijf kunt opzetten, is ook meteen een valkuil. Om succesvol te zijn als Virtual Assistant zul je namelijk niet alleen moeten beschikken over de juiste kennis, skills en kwaliteiten, maar ook een flinke dosis motivatie, inzet en doorzettingsvermogen nodig hebben. Dit gaan we onderzoeken en je gaat antwoord krijgen op de vraag: Waarom wil ik ondernemen? Voordat je werkelijk de eerste stappen zet naar het zelfstandig ondernemerschap, is het een goed idee om te onderzoeken waarom je een Virtual Assistant bedrijf op wil zetten. Waarom ga je doen wat je wilt doen?

Als dit het is: het is maandag en je baalt ervan dat je naar je werk moet gaan. Je kunt niet wachten tot het vrijdagavond is. Je sleept je door de week heen en elke dag voelt als een baaldag. En als het eenmaal weekend is of vakantietijd, lijken de dagen wel om te vliegen. En dan begin je weer van voren af aan. Herkenbaar?

Succesvolle ondernemers kennen dit gevoel niet. Zij weten namelijk waarom ze doen wat ze doen.

‘Sinds ik begin 2010 ben gaan ondernemen is er geen dag geweest dat ik met tegenzin achter mijn bureau ben gaan zitten. Elke dag voelt voor mij als een weekenddag. Ik ervaar elke dag als een dag met nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen’ ~ Daniëlle Molenaar

Maar hoe bereik je dat?

Wat je situatie nu ook is, of je zonder werk zit, baalt van je huidige werk of misschien wel gewoon een nieuwe uitdaging zoekt, als je gemotiveerd bent (lees: weet waarom je wilt gaan ondernemen) dan ga je er een succes van maken. Wij gaan je in ieder geval alle handvatten geven die je nodig hebt om te starten en er een succes van te maken. Dit is handig om te weten als je met deze VA-course gaat beginnen. Deze VA-eCourse is een combinatie van informatie #veelinformatie en opdrachten. Je kunt ervoor kiezen om in een keer de hele zaak door te werken en morgen aan de slag te gaan als VA. Je kunt er ook voor kiezen om de lessen een voor een te doen met kleine tussenpozen. Wij geloven er namelijk in dat je met een goede voorbereiding uiteindelijk het meest succesvol wordt. En succes is wat wij je gunnen.

Een eerste tip: Noteer in Excel alle uitgaven die je vanaf dit moment doet die te maken heeft met de opstart van jouw bedrijf. Ja, ook van deze e-course. En bewaar de bonnen in een map. De BTW kun je namelijk later terugkrijgen van de Belastingdienst zodra je jezelf hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Noteer ook de tijd die je spendeert aan het opzetten van jouw bedrijf. En de tijd die je besteed aan de lessen van deze opleiding. Om in aanmerking te komen voor verschillende belastingvoordelen voor startende ondernemers, dien je ten minste 1225 uur aan je bedrijf gewerkt te hebben. Dit moet ook aangetoond kunnen worden – dus noteer het in je agenda! Meer informatie hierover kun je nalezen via deze link.

Het invullen van de lesbijlagen

De opdrachten van de lessen zijn pdf bestanden die je kunt downloaden. Om antwoorden in te vullen open de bijlage met Adobe Acrobat. Klik op Gereedschappen > Invullen & Ondertekenen > Klik op de regel waar je jouw antwoord wilt invullen. Je antwoorden worden bewaard zodra je het bestand opslaat.

Ben je er klaar voor? Then let’s go!

Course progress